Knauf Insulation

Kdo smo?Smo največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in med večjimi slovenskimi izvozniki. 60-letna tradicija, ki jo obeležujemo v letu 2018, in hitra rast sta jamstvo za kvaliteto in razvoj. Na voljo imamo izbrano znanje, izkušnje in visoko strokovno usposobljen in motiviran kader.


V Škofji Loki je:
- sedež razvoja in inženiringa za proizvodnjo kamene volne za celotno korporacijo,

- sedež gradbeniške komercialne organizacije za regijo,

- sedež komercialne organizacija ter komercialne organizacije divizije System Division, ki pod svojim okriljem združuje industrijske izolacije (OEM), tehnične rešitve (TS), zelene rešitve Urbanscape in analitiko KI,

- največji proizvodni obrat za proizvodnjo kamene volne v skupini in prvi, opremljen z novo napredno in inovativno proizvodno tehnologijo, ki nadomešča okoljsko manj ugoden koks s čistejšim plinskim energentom,

- več kot 400 zaposlenih.


Knauf Insulation

Z več kot 6.000 zaposlenimi v več kot 40 državah predstavlja divizija Knauf Insulation enega izmed vodilnih, predvsem pa najhitreje rastočih podjetij na področju proizvodnje izolacijskih materialov na svetu.

Knauf Insulation je poznan kot proizvajalec izolacij iz kamene volne, izolacij iz steklene volne ter izolacij iz lesne volne, ki trgu zagotavljajo celovite izolacijske rešitve in uporabnikom prinesejo energijske prihranke, požarno varnost ter akustično zaščito tako v gradbeništvu kot v energetiki in industriji, hkrati pa prispevajo k zmanjševanju porabe energije in manjšemu zvočnemu onesnaževanju okolja.


Knauf skupina

Družinsko podjetje Knauf je korporacija globalnih razsežnosti, katere osnovna dejavnost je proizvodnja sistemskih rešitev na področju suhe gradnje in ki združuje več kot 41.500 zaposlenih v 300 proizvodnih obratih v več kot 90 državah po svetu.

S širitvijo dejavnosti na področje izolacijskih materialov se je pred desetletji vključilo v globalno zgodbo energijske učinkovitosti in skrbi za naše okolje.

Skoraj stoletje izkušenj v gradbeništvu, odprtost, podjetnost, ažurnost, kreativnost in inovativnost so podjetniške kompetence, ki korporaciji zagotavljajo nadaljnjo rast in trajnostno prihodnost.