O centru

Partnerji


 

"Želja po ozaveščanju in izobraževanju trga nas je motivirala v izgradnjo demonstracijsko-izobraževalnega centra grajenega po najvišjih standardih trajnostne gradnje. Energetsko učinkovitost naših izolacijskih rešitev tako kakovostno nadgrajujemo z izbiro trajnostnih gradbenih rešitev ter kakovostno izvedbo.

Knauf Insulation Experience Center naj bi služil širjenju znanja s tega področja in hvaležni smo vsem partnerjem, ki so v tem prepoznali tudi svojo priložnost in skupaj z nami soustvarjali ta edinstven projekt.
Hvala!"


"Z največjim veseljem izpostavljam večletno uspešno sodelovanje znotraj skupine Knauf med Knauf Insulation in Knauf Ljubljana d.o.o.. Izgradnjo Experience Centra v Škofji Loki smo brez pomisleka podprli in v njej tudi sodelovali, saj tako dovršenega šolskega in demonstracijskega centra v tem delu Evrope ne poznamo. Sedaj bomo z lahkoto zadostili potrebam tistih, ki so na kakršenkoli način povezani z izdelki iz ponudbe Skupine Knauf. Kvalitetna izvedba izobraževanj bo od sedaj v tem centru omogočena na vseh nivojih, od projektantov in izvajalcev do trgovske mreže. V času, kjer se soočamo z nepredvidljivimi klimatskimi razmerami in njihovimi hitrimi spremembami, je bil pri gradnji uporabljen pristop trajnostne gradnje in s tem tudi naš majhen prispevek k ohranjanju zdravega okolja v katerem živimo. Vgradili smo tudi lastne izdelke Knauf, ki sodijo v tovrstno tipologijo objektov. Želimo, da Experience Center zaživi v polnem razcvetu, da slušatelji oziroma obiskovalci centra povzamejo čim več idej in znanja, ki jim ga skupina Knauf ponuja."

"Podjetje Knauf AMF, kot dobavitelj dekorativnih stropov za interiere, zasleduje smernice trajnostnega razvoja in bivanja. Ker je to področje, kjer je potrebno še veliko ozaveščanja in izobraževanja, smo z navdušenjem sprejeli pobudo podjetja Knauf Insulation v Škofji Loki za sodelovanje v njihovem projektu izgradnje trajnostnega demonstracijsko-izobraževalnega centra. Danes smo skupaj z njimi ponosni na ta projekt in se veselimo aktivnosti v centru tudi v bodoče.""Smo generacija zaprtih prostorov. Dnevna svetloba je ena najpomembnejših lastnosti našega planeta. Je vir energije za vsa živa bitja in nujna spodbuda za delovanje našega organizma. Kakovostni objekti, zgrajeni po smernicah trajnostne gradnje imajo premišljeno načrtovano tudi osvetlitev z naravno svetlobo, saj le tako lahko zagotovimo ustrezno izpostavljenost naravni svetlobi tudi takrat, ko smo v notranjih prostorih."

"Družba Sika je predana vodilni zamisli trajnostnega razvoja. Za družbo Sika trajnost ni zgolj cilj, temveč proces, v katerega je vključena celotna družba. Ozelenjeni strešni sistemi, hladne in solarne strehe, pripomorejo k zmanjševanju količine emisij CO2. Sika ponuja širok izbor enoplastnih in večplastnih sistemov za ravne strehe s strešnimi membranami ali z membranami za nanos v tekočem stanju. Povpraševanje v tem segmentu usmerjajo potrebe po okolju prijaznih in energijsko varčnih sistemih. Za partnerstvo s Knauf Insulation Experience Centrom smo se odločili, ker že vrsto let gradimo medsebojno zaupanje, predvsem pa nam je všeč, da je podjetje Knauf Insulation, kot največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in med večjimi slovenskimi izvozniki, del zgodbe o skupnem uspehu."

"Kot dizajnerji odprtega življenjskega prostora strastno lepšamo okolice z uporabo betonskih tlakovcev, plošč, zidov in cvetličnih korit. Z našim motom „Passion for Paving" jasno komuniciramo s svojimi partnerji in vsi zaposleni živimo s to strastjo. To strast smo prepoznali tudi v delovanju firme Knauf Insulation, ki je največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in med večjimi slovenskimi izvozniki. Je firma, ki razpolaga s koncentracijo znanja, izkušenj in visoko strokovno usposobljenim in motiviranim kadrom. V ponos nam je biti del uspešne zgodbe Knauf Insulation Experience Centra."

"Z veseljem sodelujemo pri inovativnih projektih, še posebej pri projektih trajnostne gradnje. Verjamemo, da bo glede na program, izobraževalnio - demonstracijski center odlično služil svojemu namenu. Istočasno je to tudi priložnost za predstavitev TEM izdelkov. Širok nabor oblikovnih linij, barv in funkcijskih elementov omogoča prilagoditev različnim ambientom, bivalnim in delovnim okoljem. TEM stikala in vtičnice so nepogrešljivi del centra, ki tiho in zanesljivo opravljajo svojo vlogo.""Partnerstvo v projektu izgradnje razvojnega centra KNAUF Insulation Experience Center v Škofji Loki, je za naše podjetje zelo pomembno. Kot proizvajalec pritrdilne tehnike za toplotne izolacije moramo stalno krepiti stik s trendi trajnostne gradnje. Pričakujemo, da nam bo razvojni center v veliko pomoč, da bomo lahko še naprej razvijali in izdelovali visoko kakovostno pritrdilno tehniko za toplotne izolacije. Razvojni center bo krepil prenos znanja, kompetenc in izkušenj med partnerji na področju izolativne tehnike."

"Za sodelovanje v vašem projektu smo se odločili, ker smo podobno kot vi, usmerjeni k trajnostnim rešitvam. Zavedamo se tudi, da trajnostne rešitve niso povezane le z energetsko učinkovitostjo in vplivom na okolje. Poudarek je na počutju in zadovoljstvu zaposlenih, saj je zdrava in zadovoljna oseba veliko bolj učinkovita oziroma produktivna. V sodelovanju z vami smo videli možnost priprave celovito pripravljenih projektov, ki nudijo optimalno delovno in bivalno okolje, ob tem da so upoštevane najvišje trajnostne smernice."