PLATINASTI DGNB CERTIFIKAT

ZA TRAJNOSTNO GRADNJO

Platinasti DGNB Certifikat

Ponosni smo, da je danes, 16. 1. 2019 Knauf Insulation Experience Center na sejmu Bau v Muenchnu prejel najvišji možni DGNB Certifikat  - Platinasti DGNB Certifikat

KI Experience Center

Regionalni center za trajnostno gradnjo igra pomembno vlogo v novi dobi trajnostne gradnje v Evropi

Zaslužimo si boljše stavbe

Knauf Insulation med pionirji trajnostne gradnje

KI Experience Center

Regionalni center za trajnostno gradnjo igra pomembno vlogo v novi dobi trajnostne gradnje v Evropi

KI EXPERIENCE CENTER

Regionalni center za trajnostno gradnjo


Knauf Insulation Experience Center igra pomembno vlogo v novi dobi trajnostne gradnje v Evropi. Stavba je bila že od samega začetka načrtovana kot prikaz pionirskega pristopa našega podjetja Knauf Insulation k prihodnosti trajnostne gradnje. Je regionalni, demonstracijsko - izobraževalni center, namenjen usposabljanju in izobraževanju o trajnostni gradnji. Namenjen je tudi organizaciji različnih strokovnih in drugih dogodkov.


PARTNERJI
Več o centru

Brošura o centru

Trajnostna gradnja


V stavbah preživimo skoraj 90 % našega časa, zato imajo pomemben vpliv na naše zdravje, počutje, uspešnost in varnost. Obenem so stavbe velik potrošnik energije, materialov, vplivajo na okolje in so drage za vzdrževanje.

Trajnostna gradnja je eno najučinkovitejših sredstev za izboljšanje našega življenja in varovanje okolja. Lahko učinkovito prispeva k doseganju globalnih trajnostnih ciljev kot so skrb za podnebne spremembe, ustvarjanje trajnostnih in uspešnih skupnosti ter spodbujanje gospodarske rasti.

Prednosti trajnostne gradnje so okoljske, družbene in ekonomske. Zato je izrednega pomena, da gradimo in prenavljamo trajnostno.

Več o trajnostni gradnji

E-novice

Želite prejemati naše E-novice? Vpišite se s svojim email naslovom.

Pomen centra za družbo

 • "Upamo, da bodo rezultati raziskav, zbrani z našim pilotnim projektom, prispevali k postavitvi temeljev nove evropske zakonodaje o trajnostni gradnji. Projekt Level(s) predstavlja priložnost, ki je ne smete zamuditi, zato vas vse iskreno spodbujam, da se vključijo v to spremembo paradigme v panogi."

  Vincent Briard

  Direktor za trajnost in regulativo izdelkov, Knauf Insulation
 • "Veseli smo, da smo spremljali ta pilotni projekt podjetja Knauf Insulation od začetne zasnove do zaključka. Ta projekt za nas predstavlja preverbo realnega stanja za uporabo novih trajnostnih zahtev v naši državi."

  Saša Golonja

  Vodja oddelka za prostorsko načrtovanje pri Direktoratu za prostor, graditev in stanovanja, Ministrstvo za okolje in prostor RS
 • "Nova zgradba ni samo izložba najnaprednejših rešitev, ampak tudi središče za usposabljanje, prikaz in deljenje strokovnega znanja in izkušenj. Želi postati osrednja točka za uvajanje najboljših praks na področju trajnostne gradnje v množično uporabo – deljenje vpogledov z zunanjimi in notranjimi deležniki."

  Barbara Hafner

  Direktorica marketinga in odnosov z javnostmi, Knauf Insulation
 • "Knauf Insulation Experience Center je referenčno merilo za možne projekte v Sloveniji s pomočjo aktivnosti za certifikacijo, kot so presoja življenjskega cikla, stroški skozi življenjski cikel in pregled uporabljenih/vgrajenih materialov. Upam, da bo projekt prispeval v prihodnosti ukrepov na področju trajnostne gradnje v Sloveniji."

  Robert Smodiš

  Presojevalec za DGNB
 • "Podjetje Knauf Insulation podpira naše delo na projektu Level(s) in je pri tem izjemno temeljito. Center je pomemben, ker gre za enega prvih prispevkov k projektu Level(s) in če si prvi, s tem pošlješ močnejši signal, kot če si stopetdeseti – saj drugim kažeš pot."

  Josefina Lindblom

  GD Evropske komisije za okolje, enota za eko-inovacije in krožno gospodarstvo
 • "Nobena druga zgradba v državi se niti približno ne približa centru Knauf Insulation Experience Center. Mislim, da je bila to neverjetna izobraževalna izkušnja za vse sodelujoče ravno zaradi širine projekta in potrebne pozornosti na posamezne podrobnosti."

  Primož Bernard

  Vodja tehnične podpore pri gradnji centra, Knauf Insulation
 • Knauf Insulation Experience Center je prva novozgrajena stavba v Sloveniji, ki je bila načrtovana, grajena in ocenjevana po trajnostni shemi DGNB ter dodatno po shemi Active house. Zaradi izredne vsestranske kakovosti je bil stavbi podeljen najvišji možni – Platinasti DGNB certifikat. Poleg mnogih prednosti, ki jih nudi svojim uporabnikom in obiskovalcem, je bila ta stavba tudi preverjeno zelo pozitivno sprejeta s strani okoliških prebivalcev – to pa je tudi eden od ciljev in rezultatov trajnostne gradnje.

  Domen Ivanšek

  Tehnična podpora, Knauf Insulation v Sloveniji