V četrtek, 23. januarja je v KIEXCu, Škofja loka, Slovenija potekala okrogla miza na temo prihodnosti montažne gradnje v povezavi z rešitvami Knauf Insulation. Na okrogli mizi je sodelovalo preko 40 specialistov z različnih področij, povezanih z montažno gradnjo iz 12 evropskih držav.






Gostitelj dogodka, dr. Saša Bavec, Group Marketing Director, je v uvodnem nagovoru povedal, da se Knauf Insulation zaveda pomembnosti tovrstne gradnje v prihodnosti, zato želimo tovrstno industrijo kar najbolje podpreti z našimi rešitvami. Udeležence je pozdravil in nagovoril tudi Knauf Insulation CEO, g. Jean-Claude Carlin.


Razprava se je začela s klimatskimi spremembami kot novi priložnosti za trajnostno gradnjo znotraj katere ima montažna, modularna in skeletna gradnja, zaradi izjemnih prednosti z vidika kriterijev trajnostne gradnje, pomembno mesto. Prikazanih je bilo veliko trajnostno usmerjenih dobrih praks montažne gradnje tako na področju novogradnje, kjer prevladujejo trendi skoraj nič energijske, samooskrbne gradnje do atraktivnih montažno izvedenih celovitih prenov.
V drugem delu je Knauf Insulation predstavil svoje, montažni gradnji prilagojene rešitve in njihove prednosti – energetsko učinkovitost, požarno varnost, zvočno izolativnost in trajnostno sprejemljivost. Na dogodku je bila predstavljena tudi modularna Hiša Knauf. Na osnovi predstavljenih statističnih podatkov z evropskega trga so si bili udeleženci enotni, da je v zadnjem obdobju montažna gradnjo pomembno izboljšala svoj ugled in postaja visoko kakovostna, napredna in cenjena gradnja z velikim potencialom zaradi svojih odličnih trajnostnih lastnosti.

Če drži trditev enega od udeležencev, da bo postala prefabricirana gradnja edina sprejemljiva gradnja, ki si jo bomo v prihodnosti lahko privoščili, bo pokazala prihodnost, vsekakor pa so si bili vsi udeleženci enotni da je to gradnja, ki bo v prihodnosti postala vse pomembneje zastopana na trgu vseh tipov stavb. Zato je toliko pomembneje, ta tudi mi še naprej intenzivno razvijamo svoje rešitve v smeri ustreznih rešitev za tovrstno gradnjo.